Trainingen in de gezondheidszorg 

Al bijna 20 jaar werk ik als arts/psychiater in de gezondheidszorg. Enkele jaren geleden deed ik de meerjarige opleiding beleidspsychiatrie. 

Winst in de zorg is vaak te halen uit betere communicatie binnen je team en het leren van gespreksvaardigheden door zorgverleners.

Samenwerken
De kwaliteit van de zorg wordt in hoge mate bepaald door de medewerkers. Het kan zijn dat de samenwerking in een team niet goed verloopt. Dat er nauwelijks naar elkaar geluisterd wordt. Of dat er over elkaar gesproken wordt in plaats van met elkaar. Dit heeft een negatief effect op het functioneren van het team en daarmee op de kwaliteit van de zorg. In dit geval kan verbindende communicatie bijdagen aan het verbeteren van de samenwerking, het oplossen van conflicten en het werkplezier doen toenemen. Het kan niet anders dan dat dat leidt tot betere zorg. Om tot verandering te komen is een traject van tenminste 2 dagen wenselijk.

Gespreksvaardigheden
Of je nu in de eerste lijn werkt of op een afdeling in het algemeen ziekenhuis. In de thuiszorg of in de psychiatrie je behandeling valt of staat bij goede communicatie. Verreweg de meeste klachtprocedures gaan niet over medische fouten maar over het feit dat de zorgverlener niet of slecht heeft gecommuniceerd. Vanuit de verbindinde communicatie leer ik zorgverleners empathisch luisteren. Dit geeft een enorme verdieping van het contact waardoor de zorgvrager echt gehoord wordt en meer tevreden de deur uit gaat. Deze trainingen duurt 2 dagen.

Vooraf stemmen we altijd af over je dilemma's, je wensen en doelstellingen.

Grootte van een trainingsgroep is maximaal 12 deelnemers.

Prijs van een training is 1200 euro per dag (exclusief 21% btw &  50 cent/km onderweg kosten)

Het is ook mogelijk met je groep naar de trainingslokatie in Bokhoven te komen.

Wil je een grotere groep kennis laten maken met verbindende communicatie dan is een presentatie een optie.